Koorreis Beieren

Een echte aanrader, drie topsteden, Neurenberg, Regensburg, München, en een prachtige excursie door de natuur.

Zingen in de Dom St. Peter in RegensburgBezoek aan Benediktijnerklooster Weltenburg Uw prachtig concert in de kloosterkerk van Weltenburg Biergarten van klooster WeltenburgBurgerbrauhaus in Munchen Marienplatz in MünchenBefreidungshalle bij Kelheim, een prachtig zangmoment en waar de akoestiek geweldig zal zijn.Autovrije binnenstad van Regensburgheerlijk relexen in de binnenstad van RegensburgZingen in de Befreidunghalle bij Kelheim  Zingen in de Befreidunghalle bij KelheimAm Stachus in MünchenDe Biergarten in de Engelse Tuin in het centrum van München

We logeren in het hart van Beieren, in een prachtige Altmühltal, niet ver van Regensburg en München. Op de heenweg bezoeken we Neurenberg, waar we onder bijna middeleeuwse gewelfden van een heerlijke maaltijd zullen genieten. We hebben van vele koren gehoord dat je geen beter begin van de koorreis kunt wensen. Vroeg in de avond komen we aan in het driesterrenhotel, tijd voor een gezellig drankje. We bezoeken in deze reis Regensburg, de stad die wellicht de best bewaarde, middeleeuwse binnenstad heeft van Duitsland. Zingen in de Dom St. Peter en genieten van de wandeling door de stad met de gids, uiteraard niet te lang want er is nog zo veel meer te zien. Even buiten Regensburg ligt op een hoog terras bij Douaustauf een Griekse eretempel, gebouwd uit respect voor beroemdheden uit kunst, wetenschap en staatskunde. Je vindt hier zowaar de Buste van Willem van Oranje, Prins Maurits, Erasmus, Hugo de Groot en Rubens maar ook bustes van Michiel de Ruyter en Maarten Harphertzoon Tromp. Toch zeer verrassend hier in Beieren. Een mooie gelegenheid om een ode te zingen wellicht. De akoestiek is hier geweldig!

De natuur is in deze streek overweldigend. Tijdens een boottocht over de Donau, bezoeken we het benedictijnenklooster Weltenburg, en de Befreidungshalle bij Kelheim. In zowel de barokke kloosterkerk (zie foto) als in de Befreiungshalle geven we concerten. Indien u wenst bestellen we een lunchmaaltijd tijdens de vaart.

Na deze excursie door het Altmühltal gaan we de volgende dag naar München dat slechts 90 minuten rijden van ons hotel ligt. Ook hier zullen we rond het middaguur een mooi concerten geven. We maken een rondtoer met de touringcar en gids van ca. 2 uur. We laten u alle highlights van deze stad zien en we beloven u, er zijn hier zoveel bezienswaardigheden dat u zeker zult besluiten deze stad nog eens te bezoeken. Maar we moeten tijd maken voor een bezoek aan een van de beroemde 'Biergarten' . Een heel gezellige is; de Biergarten 'am chinesischen Turm im englischen Garten' (zie foto boven). Maar ook een bezoek aan het Burgerbrauhaus is een belevenis, er is altijd levende muziek en wellicht gaan we hier dineren, voordat we weer terugkeren naar ons hotel.

Op de laatste dag is er, afhankelijk van uw eindbestemming nog tijd om Wurzburg te bezoeken tijdens de lunchpauze voordat we terugkeren naar Nederland of Vlaanderen. In vijf dagen heeft uw koor veel zangmomenten, Dom van Regensburg, ode in griekse tempel, en in de Befreidunghalle bij Kelheim, het Benedictijnenklooster Weltenburg, en middagconcert in München. Daarnaast vele leuke excursies en boottocht naar de Donaudurchbruch met eventueel een lunch aan boord. Een koorreis met veel afwisseling, mooie zangmomenten, maar ook met rustmomenten, die een vakantiegevoel zullen geven.

Prijs p.p. 5 dagen va. € 399,= op basis van een tweepersoonskamer (prijsniveau 2019)

Inbegrepen:

* Vervoer 5 dagen met Comfort Class touringcar voorzien van extra beenruimte, en toilet

* Vierovernachtingen in driesterrenhotel in het Altmühltal incl. met ontbijt en vier diners

* Organisatie van ten minste twee concerten, (Regensburg, München, het Benedictijnenklooster Weltenburg) en diverse georganiseerde zangmomenten, de concerten zijn incl. promotie, posters en aankondigingen

* Excursie met gids(en), door middeleeuwse binnenstad van Regensburg

* Excursie, highlights van München met gids en bezoek aan Biergarten, im englischen Garten, of 'Burgerbrauhaus'

Niet Inbegrepen:

Overige entrees bij excursies, eventueel slotdiner op dag van terugkomst, éénpersoonskamertoeslag,

drankjes tijdens de maaltijden, eventuele extra huurkosten voor een bijzonder concertlocatie

Optioneel boottocht naar de Donaudurchbruch en Klooster Weltenburg, naar wens met lunchmaaltijd. (ca. € 6,=)

Prijs is berekend op basis van tenminste 45 deelnemers, minder deelnemers kan invloed hebben op de prijs

Zingen in de Befreidunghalle bij Kelheim
Toegang tot de Befreidunghalle
Koorreis Beieren
Concert in het benediktijnerklooster Weltenburg
De gezellige Biergarten van klooster Weltenburg, waar we lunchen
De gezellige Biergarten van klooster Weltenburg, waar we lunchen
Het concert in de Dom van Regensburg
Griekse eretempel als ode gebouwd aan kunst en cultuur
Regensburg de neo-klassieke tempel als ode aan kunst en cultuur, een zangmoment in de tempel
De gezellige binnenstad van Neurenberg
Klaar voor een bootvaart naar de Donaubruchbruch en klooster Weltenburg
Koorreis Beieren
Koorreis Beieren
de stadsgids geeft uitleg
Dom st. Peter van Regensburg
Binnenstad van Regensburg
Bezoek aan München
Marienplatz in München