Koorreis Boedapest

Wat is Boedapest toch een geweldige stad! Prachtige concerten, enthousiast publiek, zonnige terrasjes, en geweldige bezienswaardigheden.

Koorreis BoedapestKoorreis BoedapestKoorreis BoedapestKoorreis BoedapestKoorreis BoedapestKoorreis BoedapestKoorreis BoedapestKoorreis BoedapestKoorreis BoedapestKoorreis BoedapestKoorreis BoedapestKoorreis BoedapestKoorreis BoedapestKoorreis BoedapestKoorreis BoedapestKoorreis BoedapestKoorreis BoedapestKoorreis BoedapestKoorreis BoedapestKoorreis Boedapest

Boedapest is eigenlijk een stad om naar toe te vliegen, 2 uurtjes maar, en u zit 's middags al te genieten op een van de vele zonnige terassen. Boedapest is een heerlijke stad, ontspannen en levenslustig. Een mix van Wenen en Praag. Maar ook een smeltkroes van Romeinse, christelijke, Moorse, Habsburgse en communistische invloeden. De stad bestaat uit twee gedeelten, met elk een heel ander karakter, het stadsdeel Pest dat met brede boulevards en grote monumentale gebouwen. En Boeda dat op heuvels gebouwd is, met kronkelige straatjes en intieme pleintjes. We bezoeken met onze Nederlandstalige gids gids beide stadsdelen.

We geven concerten in de mooiste kerken van Boedapest, in de grote Sint Stephanus Basiliek (zie de foto's van het koor 'Holland Zingt' dat met ons naar Boedapest is geweest) en de mooie intieme Matthiaskerk, in het stadsdeel Boeda. In deze kerk vond de kroning op 8 juni 1867 van keizer Franz Joseph en de geliefde keizerin Elisabeth (beter bekend als 'Sisi') als koning en koningin van Hongarije, plaats. De kerk is prachtig gelegen naast het het Vissersbastion. Een Walt Disneyachtig bouwwerk met leuke torentjes en doorkijkjes naar de benedenstad en met een onvergetelijk uitzicht over de Donau.

Wij maken voor uw concerten promotie met posters/affiches en aankondigingen in de kerk. Een derde concert is wellicht ook een hoogtepunt, namelijk in de pas gerestaureerde Templom Reformatus, de neoklassieke hervormde kerk, met een Nederlands sprekende Predikant.

Naast deze muzikale hoogtepunten en de stadsexcursies, maken we een halvedag excursie naar een andere highlight; we bezoeken met de touringcar de 'Donauknie' bij Esztergom (50 km van Boedapest). Een adembenemend panorama waar ook, de grootste kathedraal van Hongarije staat. Op de terugweg naar Boedapest bezoeken we het pittorekse Szentendre een sfeervol, rustiek dorpje met een wandelpromenade en oord waar vele kunstenaars zich hebben gevestigd. Overal vindt je hier kleine gallerien en werkende artisten op straat.

Een koorreis naar Boedapest kent dus eigenlijk alleen hoogtepunten, en is de vliegreis dus dubbel en dwars waard.

Hieronder vindt u enkele foto's van het koor 'Holland Zingt' dat met ca. 180 deelnemers Boedapest bezocht heeft.

Dit koor heeft concerten geven in de Sint Stefanusbasiliek, de Sint Matthiaskerk en in de Calvijnkerk te Pest. Naast de excursies in Boedapest en Donauknie hebben we een bijzondere middag georganiseerd namelijk een heus 'Riddertoernooi' in de Poesta.

Koorreis Boedapest
Koorreis Boedapest
Koorreis Boedapest
Koorreis Boedapest
Koorreis Boedapest
Koorreis Boedapest
Koorreis Boedapest
Koorreis Boedapest
Koorreis Boedapest
Koorreis Boedapest
Koorreis Boedapest
Koorreis Boedapest
Koorreis Boedapest
Koorreis Boedapest
Koorreis Boedapest
Koorreis Boedapest