Koorreis Het Land van Bach – Weimar – Erfurt- Eisenach

In deze koorreis kunnen we maar liefst drie prachtige steden bezoeken, omdat deze relatief dicht bij elkaar liggen. Weimar de bakermat van de Duitse cultuur Erfurt, met de grootste dichtheid aan kerken en monumenten in Duitsland, en Eisenach met het Bachhaus, en de beroemde Wartburg.

We stellen uw concertagenda zodanig op dat deze samenvalt met de dagelijkse diensten in één van de grote kerken die we die dag bezoeken. Het voordeel hiervan is dat er veel toehoorders zijn en dat uw concert is ingeplant in de kerkelijke agenda. De pastoor/dominee kondigt uw komst al weken van te voren aan, in zijn gemeente, en uw koor wordt warm ontvangen.

Naast deze reeks van concerten, bestaat de mogelijkheid om een avondconcert te organiseren in één van de grote concertkerken van deze regio. Ook hier maken we voor de promotie van uw concert gebruik van de regionale krant en werken samen met de plaatselijke VVV.

Er wordt natuurlijk in deze koorreis niet alleen maar gezongen, een goede balans tussen zang en vermaak/vertier is noodzakelijk. We bezoeken de toeristische highlights van de streek, zoals het Bachhaus in Eisenach (geboortehuis van J.S. Bach), de beroemde Wartburg waar Luther de Bijbel vertaalde, het monumentale Erfurt, dat zo uit een sprookje lijkt te zijn gekomen, en natuurlijk Weimar, de stad van Dichter en Denker. (Goethe, Schiller, Nietsche, Franz Liszt, Gropius om maar enkele te noemen). De stad heeft echter ook een zeer donker verleden, direct boven op de heuvels ligt het beruchte concentratiekamp “Buchenwald”. Een uitgebreide rondleiding (eventueel met een muzikaal eerbetoon met neerlegging van een bloemstuk) is indrukwekkend en leerrijk. Hoe heeft in deze stad van de cultuur, zoiets kunnen gebeuren! Deze “Gedenkstätte” trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers, en alles is vertaald, ook in het Nederlands. Maar wees gerust, naast dit plechtige moment, zullen we genoeg meer luchtige programma-onderdelen inplannen.

Prijsindicatie:

Prijs p.p. 4 dagen va. € 315,= op basis van een tweepersoonskamer (prijsniveau 2019)

Inbegrepen:

* Vervoer 4 dagen met Comfort Class touringcar voorzien van extra beenruimte, en toilet

* Drie overnachtingen in driesterrenhotel incl. ontbijt en vier diners

* Organisatie van tenminste twee concerten, en diverse georganiseerde zangmomenten, de concerten zijn incl. promotie, posters en aankondigingen in locale kranten

* Excursie met touringcar en/of wandeling o.l.v. gids(en), in Weimar of Erfurt

* Excursie met touringcar naar KZ Buchenwald, incl. entree en audioinfo in Nederlands

Niet Inbegrepen:

Overige entree's bij excursies, eventueel slotdiner op dag van terugkomst, éénpersoonskamertoeslag,

drankjes tijdens de maaltijden, eventuele extra huurkosten voor een bijzonder concertlocatie

Prijs is berekend op basis van tenminste 45 deelnemers, minder deelnemers kan invloed hebben op de prijs