Koorreis Leipzig en Dresden

Leipzig en Dresden liggen anderhalf uur rijden van elkaar. We kunnen deze steden daarom in één koorreis bezoeken.

Koorreis Leipzig en DresdenKoorreis van COV IJmuiden naar Leipzig en DresdenKoorreis Leipzig en DresdenConcert in de Frauenkirche in DresdenKoorreis Leipzig en DresdenKoorreis Leipzig en DresdenKoorreis Leipzig en DresdenKoorreis Leipzig en DresdenKoorreis COV IJmuiden tijdens excursie in DresdenConcert in de Thomaskirche in LeipzigKoorreis Leipzig en DresdenKoorreis Leipzig en Dresdenconcert met symfonisch orkest in LeipzigKoorreis Leipzig en Dresden

Wie aan Leipzig denkt, denkt aan J.S. Bach, die hier lange tijd werkte, in de Thomaskirche. Daarom plannen wij in de Thomaskirche een zangmoment, direct naast zijn graf! Aansluitend bezoeken we het Bachmuseum. Dit is een overweldige belevenis, het museum is zeer mooi ingericht, en geeft je “een sleutel van kennis” over zijn leven en zijn werk. Een bezoek aan de beroemde Nikolaikirche, waar u eveneens, zult zingen slaan we ook niet over. Een absolute “must” is het bijwonen van een concert van het Thomnannerchor, het Knabenchor waar J.S. Bach 27 jaar Kantor van was. Dit wereldberoemde koor geeft elke week i.s.w. met het eveneens wereldberoemde Gewandhausorchtester een overweldigd concert, met o.a. werken van Bach. Dit gaan we dus zeker bijwonen!

Het Chr. Oratorium Gloria Toonkunst uit Vlaardingen heeft in samen werking met het Praags Philharmonisch Orkest o.l.v. dirigent Aad van de Hoeven de 'Messiah' van Händel met vier solisten ten gehore gebracht in de Nikolaikirche van Leipzig, Geniet hier van "Hallualja" van J.S. Bach met solisten en het Praags Philharmonisch Orkest.

Bezoek de link: https://www.youtube.com/watch?v=jiTloIs9Rvs

Het volgende hoogtepunt van uw concertreis is Dresden. De stad van de grote barokke paleizen, monumenten en kerken. Hier gaat u zingen in de beroemde Frauenkriche, en geeft u een concert in een een van de grote concertkerken van de stad. Wederom geven we hier publiciteit aan via de regionale krant, en werken samen met het VVV kantoor. Tevens hebben wij direct toegang via onze inlogcode, tot de “Kulturkalender der Stadt”, waar wij uw concert zullen aankondigen.

Prijsindicatie:

Reissom 4dagen vanaf € 320,= op basis van een tweepersoonskamer (prijsniveau 2019)

Reissom 5 dagen vanaf € 395,= op basis van een tweepersoonskamer

Inbegrepen:

* Vervoer 5 dagen met Comfort Class touringcar voorzien van extra beenruimte, en toilet

* Vier overnachtingen in driesterren of viersterrenhotel in Dresden en Leipzig incl. ontbijt

* Vier keer driegangendiner vanaf eerste dag

* Organisatie van diverse concerten, en georganiseerde zangmomenten, incl. promotie, posters en aankondigingen in locale kranten en cultuurkalander van de stad Dresden

* Excursie met gids(en), in Dresden of Leipzig

* Excursie met de touringcar naar de 'Saksische Schweiz'

* Bijwonen van concert 'Motette' in de Thomaskirche m.m.v. het ThomanerChor

Niet Inbegrepen:

Overige entree's bij excursies, eventueel slotdiner op dag van terugkomst, éénpersoonskamertoeslag,

drankjes tijdens de maaltijden, eventuele extra huurkosten voor een bijzonder concertlocatie

Prijs is berekend op basis van tenminste 45 deelnemers, minder deelnemers kan invloed hebben op de prijs