Diverse voorbeelden van koorreizen en mogelijke bestemmingen

In de 25 jaar dat ons team koor en concertreizen georganiseerd heeft, zijn we veel speciale wensen van koren tegengekomen. Dit heeft ons een schat aan ervaring en informatie opgeleverd. We kennen daarom de do's en don'ts, van een koorreis.

Een geslaagde koorreis begint bij de hotelaccommodatie, deze moet luxe en comfortabel zijn. Daarnaast moeten de diners degelijk en no-nonsense zijn. Gezelligheid in de bar om een beetje na te tafelen is ook erg belangrijk. Maar de hoofdzaak zijn natuurlijk de optredens.

Het is voor ons erg belangrijk dat de concertlocatie tot de verbeelding spreekt. U bent tenslotte wel wat gewend. Veel publiek dat van uw concert geniet is ook erg belangrijk. Daarom kiezen wij onze concertlocaties zorgvuldig uit, niet iedere kerk trekt veel publiek namelijk. Naast de juiste locatie is het belangrijk dat er publiciteit georganiseerd wordt. Wij laten daarom uw optreden aankondigen in de culturele agenda van de plaatselijke krant, en maken posters en affiches die opgehangen worden. Zoeken contact met de plaatselijke VVV, en lokale hotels. Het is namelijk een beetje jammer om alléén voor 'eigen volk' te zingen, omdat zij immers al weten hoe goed uw koor is.

Ook vinden wij het belangrijk dat de reiscommissie een zgn. 'voorreis' maakt, om kennis te maken met de hotelaccommodatie en, alle concertlocaties bezoekt. Zo zijn er geen verrassingen achteraf. Wel zo zeker!! Wij vinden dit belangrijk, maar het is uiteraard geen must. Ook zonder deze 'voorreis' zal het koor niet voor verrassingen komen te staan. Net als U vinden wij het belangrijkst dat de leden binnenkort weer een mooie concertreis willen maken.

Hieronder: voorbeelden van vele koorreizen met prijsindicatie